Restaurang och livsmedel
Utbildningen är en ingång till en fantastisk bransch som befinner sig i ständig utveckling och där de som arbetar i branschen får möjligheten att utvecklas i samma takt. Oavsett om du brinner för matlagning eller restauranglivet. Karriärmöjligheterna är i det närmaste oändliga och slutar inte vid självklara yrken som kock eller servitör– de innefattar allt från kallskänka till restaurangchef. Och branschen växer så det knakar – både i Sverige och internationellt. Var man än befinner sig i världen finns det jobb.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som tycker om att laga och servera mat, möta människor, ta ansvar och samarbeta. Det är en serviceinriktad utbildning där du måste träna dig i att ha tålamod och bemöta andra människor på ett trevligt och korrekt sätt. Det är också mycket viktigt att du lär dig att arbeta hygieniskt, kan visa upp ett välvårdat yttre och använda ett vårdat språk.
En stor del av karaktärsämnena är förlagda till Lindeskolans utbildningsrestaurang Kulinaren, en restaurang som drivs av elever och personal på RL-programmet.
Redan i åk 1 läser du förutom gymnasiegemensamma ämnen många av de kurser som finns inom de programgemensamma ämnena.
Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen, APL, är mycket viktig för att knyta ihop teori och praktik.
Var med på några riktiga
gymnasielektioner, käka lunch och känn av stämningen i korridoren. Det kan du göra som bokar in en prova på-dag på Lindeskolan.
Rektor
Andreas Blom
andreas.blom@lindesberg.se
0581-813 91, 070-280 13 91
Programsamordnare
Göran Borglund
goran.borglund@lindesberg.se
0581-813 25
Lindeskolan
Lindesbergs kommun
Nyborgsgatan
711 34 LINDESBERG
0581-810 00
lindeskolan@lindesberg.se