Välkommen till skolans bibliotek i B-huset

Biblioteket är skolans extra resurs för samtliga verksamma på skolan. Du finner material för studier och allmänbildning och självklart böcker för fritidsläsning.

Lindeskolans biblioteks egna hemsida:

lindeskolansbibliotek.se

Där hittar du låneregler, boktips och mycket annat.

Rutiner i biblioteket på Lindeskolan vid distansundervisning

Under tiden vi arbetar med med distansundervisning kan vi på biblioteket erbjuda ungefär samma tjänster som vi tidigare har haft.

På bibliotekswebben, www.lindeskolansbibliotek.se, finns det nu en funktion för Livechatt längst ned till höger. Vi svarar inom ca 5 min (undantag för raster och 16-08 då vi är offline), vill man komma i kontakt med oss snabbt är detta den bästa vägen.

• Vi använder fortfarande Schoolsoft och svarar på mail.
  • Bibliotekswebben blir till stor del biblioteket då man även kan chatta med oss där. Har man inte gått in där tidigare, gör det nu. För att hitta länkar och resurser till gymnasiegemensamma ämnen - gå till ämnesguiderna och till karaktärsämnena - gå till programguiderna. Under ”Sök och låna” i huvudmenyn får ni information och länkar till olika medier som man har tillgång till.
  • Det finns fortfarande möjlighet att boka en bibliotekarie för handledning eller Undervisning vilken då genomförs i TEAMS. Vi ska försöka lägga upp ett bokningsformulär på bibliotekswebben för handledningar, annars så får man ta kontakt med oss via Schoolsoft eller mail.
  • Vi kommer fortfarande att låna ut böcker. Finns det e-böcker prioriterar vi dem annars finns det möjlighet att skicka böcker hem till eleven på post. Alla databaser och länkar mm. som biblioteket erbjuder finns på bibliotekswebben, där står även hur eleverna får tillgång till dem. Ni får även informationen här: o E-böcker lånar man genom www.bergslagsbibblan.se. Det finns en gräns på 6 lån/användare i månaden. Sök upp boken och välj e-bok. Logga in med personnummer/kortnummer samt pinkod och välj om du vill läsa strömmande (online) eller ladda ned på datorn (du behöver Adobe digital edition. Laddas ned från Adobe). Kontakta oss om man behöver hjälp med det.
  • Filmer lånar man genom Cineasterna. För att titta på en film får ni först välja Bergslagsbibblan som bibliotek och sedan väljer ni film, skriv in personnummer/lånekortsnummer samt pinkod och titta. Det finns en gräns på 6 lån/användare i månaden.
  • Landguiden – Logga in med lånekortsnummer.
  • Alex Författarlexikon – Logga in med lånekortsnummer.
  • NE- Eleven tar kontakt med oss så skapar vi ett personligt konto åt den.
  • Legimus – För att skapa nytt konto tar elevens lärare kontakt med oss. För strul med inloggning på befintliga konton tar eleven kontakt med oss.
  • Mediearkivet – Inloggning med lösenord som man får av oss.