lindeskolan_logo

Dags at välja gymnasium


Det har aldrig funnits fler valmöjligheter än nu på Lindeskolan. 12 nationella program och möjlighet att elitsatsa på idrott genom Idrottscollege

Dags att välja gymnasium

Det har aldrig funnits fler valmöjligheter än nu på Lindeskolan.
12 nationella program och möjlighet att elitsatsa på idrott genom Idrottscollege


Ditt gymnasieval är viktigt.


Att välja gymnasieskola och program är ett stort och viktigt steg på väg mot vuxenlivet. För några känns det svårt, andra har redan bestämt sig och känner sig säkra på sin sak. Oavsett om du är säker eller osäker, att göra val i livet är aldrig lätt och det är alltid bra att undersöka vilka alternativ du har – vad du väljer men också vad du väljer bort. Vi hjälper gärna till med alla dina funderingar! Och du – välj med hjärtat!


Hur ska jag välja?


Gör ett val baserat på kunskap och intressen.

Ta hjälp av studie- och yrkesvägledaren på din skola och besök Lindeskolans digitala informationskväll. Fråga föräldrar, syskon och kompisar om råd, men bilda dig sedan en egen uppfattning. Det är du som ska göra valet.

Studieförbere­dande och yrkes­förbere­dande


Det finns många program att välja mellan, och även om de kan se ganska lika ut finns det mycket som skiljer dem åt. En del är teoretiska, andra mer praktiska. En del är till för dig som vill plugga vidare efter gymnasiet, andra för dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet. Vill du läsa vidare efter gymnasiet? Kolla upp vilken behörighet du behöver till olika högskoleutbildningar.

Utbildningsinfo

Var väljer jag?


Gymnasieantagningen i Örebro län sköter antagningen till årskurs 1 för alla kommunala och fristående gymnasieskolor i länet.

Gymnasieantagningen

Kontakt

Lindeskolan
Lindesbergs kommun
Nyborgsgatan
711 34 LINDESBERG

0581-810 00
lindeskolan@lindesberg.se

 

 

Följ oss

följ_oss_på_fb
följ_oss_på_insta