Information om Covid-19 och nya rekommen­dationer från Folkhälso­myndigheten

2022-01-11

Information till vårdnadshavare med barn och elever i Lindesbergs kommuns förskolor och skolor:

Välkommen tillbaka till förskolan och skolan!

Hoppas ni alla haft ett skönt jullov.

I nuläget råder en mycket hög smittspridning av covid-19 i landet och även i vår region. Lindesbergs kommuns förskolor och skolor fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens och Region Örebro läns riktlinjer och råd för att minska smittspridningen av covid-19.

Åtgärderna i Lindesbergs kommun kan se olika ut beroende på förskolans eller skolans egna förutsättningar. Fråga personalen på er förskola/skola om du har några frågor kring detta.

Vi befinner oss även i en årstid där snuva, influensa och vinterkräksjuka råder. Stanna hemma om du är sjuk och testa dig utifrån de rekommendationer som finns. Ha en kontinuerlig dialog med ditt barns förskola/skola om det visar sig att ni har covid-19 i hushållet.

Vad gäller vid symtom:

Tillsammans hjälps vi åt för att göra en svår situation så bra som möjligt.

Thomas Lindberg

Förvaltningschef