lindeskolan_logo

 Så ansluter du till möten på Teams

Så ansluter du till möten på Teams

Mötena kommer hållas via Teams som är en säker programvara från Microsoft och används till digitala möten. Du kommer få en länk till mötet via den e-post du anger i anmälan. För att ansluta till mötet behöver du internetuppkoppling. Du kan ansluta till ett Teams-möte när som helst och från vilken enhet som helst, oavsett om du har ett Teams-konto eller inte.

Anslut från mobil eller surfplatta

 1. I mötesinbjudan väljer du Anslut till Microsoft Teams-möte.
 2. Om du inte redan har Teams-mobilappen kommer du till App Store där du kan ladda ned den.
 3. Ladda ned appen och öppna den direkt från App Store-sidan.
  Teams frågar om den får använda din mikrofon. Tillåt detta så att andra i mötet kan höra dig.
 4. Därefter får du två alternativ för att ansluta till mötet: Anslut som gäst eller Logga in och anslut. Välj Anslut som gäst.
 5. Skriv ditt namn och tryck på Anslut till möte.
 6. När du är i mötet kan du aktivera eller inaktivera din video eller mikrofon genom att trycka mitt på skärmen för att visa möteskontrollerna. Tryck igen för att dölja dem.

 

Anslut från dator

 1. Gå till mötesinbjudan och välj Anslut till Microsoft Teams-möte.
 2. Då öppnas en webbsida där du ser två alternativ: Ladda ner Windows-appen och Anslut på webben istället. Om du ansluter på webben kan du använda antingen Microsoft Edge eller Google Chrome. Du kan få en fråga i webbläsaren om Teams får använda din mikrofon och kamera. Tillåt detta så att du syns och hörs i mötet.
 3. Ange ditt namn och välj ljud- och videoinställningar. Om mötesrummet (eller en annan enhet som är ansluten till mötet) finns nära väljer du Ljud av för att undvika att störa. Välj Telefonljud om du vill lyssna på mötet på din mobiltelefon.
 4. När du är klar trycker du på Anslut nu.
 5. Då kommer du till möteslobbyn. Vi meddelar mötesorganisatören att du är där, och någon i mötet kan sedan släppa in dig. Om ingen släpper in dig i mötet inom 15 minuter tas du bort från lobbyn. Om det händer kan du försöka att ansluta igen.

 

Ladda ner Teams


Läs mer hos Microsoft support


Anmäl dig till informationskvällen här

Kontakt

Lindeskolan
Lindesbergs kommun
Nyborgsgatan
711 34 LINDESBERG

0581-810 00
lindeskolan@lindesberg.se

 

 

Följ oss

följ_oss_på_fb
följ_oss_på_insta