Translate site

Barn- och fritidsprogrammet

I undervisningen används olika arbetssätt som bygger på eget ansvarstagande. Var beredd på att lägga ner mycket arbete om du ska nå goda resultat. För att klara utbildningen krävs ett stort intresse för människor, ett gott uppträdande och en förmåga att ta hänsyn till andra människor och deras behov.

APL, arbetplatsförlagd utbildning ingår som en del i flera av programgemensamma ämnen. Där ges möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt handlande. Vi på Barn- och fritidsprogrammet har god tillgång till praktikplatser.

På Barn- och fritidsprogrammet arbetar vi mycket med utåtriktad verksamhet. Vi arrangerar och leder aktiviteter för olika verksamheter. Det kan vara exempelvis förskola, grundskola, fritidshem, särskola och daglig verksamhet för funktionsnedsatta. Dess aktiviteter är uppskattade av både elever och de barn och unga som får delta i aktiviteterna.

Går du Barn- och fritidsprogrammet ges du goda möjligheter att utveckla och träna ditt ledarskap i olika miljöer.


Läs mer i programbladet.

Aktuellt på programmet

2015-01-19

Temavecka på Barn- och fritidsprogrammet

2014-06-05

Ny tradition på BF-programmet!

Efter önskemål från BF-elever så anordnades en Återträff för tidigare och nuvarande elever på Barn- och fritidsprogrammet. Alla elever som gått eller fortfarande går på BF-programmet, Lindeskolan var inbjudna och välkomna.

Det blev en mycket trevlig och skrattfull tillställning, vi pratade en
massa, fikade, tittade på gamla foton och filmer och naturligtvis hade
vi tävlingar.

Vi hade tre utmaningar där det korades tre vinnare, Johan, Sara och
Maja. De vann i kategorierna Uthålligast - Ljudligast - Sexigast. Stort
grattis till dem!

Eftermiddagen avslutades med en mycket prestigefull dragkamp!

Stort tack till alla deltagare för en underhållande eftermiddag fylld med minnen!

2014-05-15

Den 15 maj firas Förskolans dag över hela landet. I samband med detta spelades det teater för barnen på Pilkrogs förskola. Det var föreställningen " Snurran städar" som spelades upp av eleverna i åk 2, den pedagogiska inriktningen. Föreställningen var mycket uppskattad av både barnen och pedagogerna! Eleverna tog även tillfället i akt att organisera några traditionella lekar med de pigga förskolebarnen.

Uppdaterad: 2017-11-23 

LSK logga

Kontakt

Rektor
Per Wernborg
0581-813 17, 070-695 13 17

Programsamordnare
Magdalena Rosenback
0581-813 29