Translate site

Program

Lindeskolan erbjuder elever ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt finns det 12 nationella program på skolan.

För dig som vill elitsatsa på din idrott erbjuds goda möjligheter genom vårt Idrottscollege. Läs mer under Profiler.

Vi är en öppen skola med många omvärldskontakter inte minst genom att många elever gör praktik på företag. Lindeskolan har en lång tradition av internationellt utbyte.


BA ikon

Bygg- och anläggningsprogrammet är till för dig som vill arbeta inom byggbranschen med ett fritt skapande yrke.

BF ikon

Barn- och fritidsprogrammet är ett studie- och yrkesförberedande program för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar.

EE ikon

El- och energiprogrammet förbereder dig för ett yrke inom elbranschen med inriktning mot distribution, elinstallation eller industri.

EK ikon

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som även förbereder dig för yrkeslivet. Här erbjuder vi dig såväl ekonomi- som juridikinriktning.

ES ikon

Estetiska programmet - en unik chans att förena det bästa ur två världar.

FT ikon

Fordon- och transportprogrammet ger kunskaper hur man underhåller samt reparerar fordon med inriktning mot personbil, maskin- och lastbil samt transport.

GS ikon

Gymnasiesärskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är till för dig som gått ut den obligatoriska särskolan, träningsskolan eller grundsärskolan. Välj mellan nationellt- eller individuellt program.

HU ikon

Vi tror att du som söker till Humanistiska programmet är intresserad av människor, kommunikation och omvärlden. Humaniora fokuserar på språk, kultur och idéströmningar.

IM ikon

Introduktionsprogrammen är för dig som vill studera och bli behörig för att söka ett nationellt program, förbereda dig för arbets-marknaden eller för annan utbildning, t.ex. folkhögskola.

IM ikon

Industritekniska programmet är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom modern industriteknisk produktion.

NA ikon

Naturvetenskapsprogrammet är programmet för dig som är nyfiken på och vill lära dig mer om naturvetenskap och matematik i samverkan med svenska, andra språk och övriga ämnen.

RL ikon

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är till för dig som tycker om att matlagning, servering och kundserviceHotell- och restaurangprogrammet är till för dig som tycker om att matlagning, servering och kundservice

SA ikon

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett studieförberedande program i en inspirerande miljö för dig som är intresserad av samhällsfrågor och människor.

TE ikon

Teknikprogrammet passar dig som är teknisk, IT-intresserad och kreativ. Är du en framtida ingenjör, programmerare eller produktutvecklare? Är matte, datorer, design din grej?

VO ikon

Vård- och omsorgsprogrammet är är programmet för dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Du får en bred utbildning, såväl för vidare högskolestudier som för yrkesarbete.

Uppdaterad: 2018-09-10 

LSK logga

Kontakt

Gymnasiechef
Staffan Hörnberg
0581-813 45, 070-298 14 06

Rektorer

Per Wernborg
0581-813 17, 070-695 13 17
(IM, RL ,Idrottscollege)

Johan Dietrichson
0581-813 42, 070-301 57 99
(EK, ES, HU, SA, VO)

Andreas Blom
0581-813 91, 070-280 13 91
(BA, EE, FT, IN, TE)

Anna-Maria Borgshed
0581-813 56, 070-528 13 56
(BF, IM-SI, NA)