Handboll logga

Handboll

Vill du elitsatsa på handboll?

Lindeskolans handbollgymnasium, som är en nationellt godkänd idrottsutbildning, ingår i Idrottscollege och vänder sig till dig som har ambitioner att satsa målmedvetet på framtiden och vill kombinera studier och handboll.
Målet är att underlätta kombinationen utbildning och elitidrott. Vi vill erbjuda eleverna bra träning i en positiv och stimulerande idrottsmiljö och förbereda dem inför en framtida kommande elitkarriär.

Förutom tränings- och tävlingsmöjligheter finns det studielokaler, pentry, mm. Inom Idrottscollege erbjudsflexibla studier med extra stöd och handledning
för idrottselever samt möjlighet till 4-årig studiegång. Vi bygger också upp samarbetet med högskolor och universitet så att du kan fortsätta dina studier från Lindesberg. Vi har bl.a. ett avtal med Dalarnas högskola.

För Dig som kommer från en annan kommun hjälper vi till med boendet. Det finns bl.a. ett elevhem på skolområdet. Du ansöker om inackorderingstillägg från din hemkommun.

Prova-på-dag

Varje höst bjuder Handbolslgymnasiet in till prova-på.dag. Prova på dagen är till för dig som har funderingar på att söka handbollgymnasiet och idrottscollege på Lindeskolan. Under dagen kommer vi att ha information om handbollgymnasiet, idrottscollege och övriga skolan. Du kommer också att få prova på praktisk träning. (handboll) samt att se vårt elevboende på skolområdet. Vi bjuder ungdomarna (ej föräldrar och andra) på lunch.

Anmälan till prova på dagen med epost till: mikael.martinsson@lindesberg.se

Läs hela informationen här.PDF

Ansökan ooch antagning

​Du måste söka och komma in på ett av Lindeskolans program för att kunna gå på Handbollgymnasiet. Du måste dessutom söka Handbollgymnasiet på
Svenska Handbollsförbundets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast 1 december.

Vi tar som mest in 12 elever varje år. Vi försöker att göra en så heltäckande bedömning som möjligt av din nuvarande nivå och dina utvecklingsmöjligheter.
I januari månad bjuds alla som sökt till Lindeskolans Handbollgymnasium in till
skolan.

Läs mer i Informationsbladet