Translate site

Idrottscollege

Idrottscollege vänder sig till dig som vill kombinera idrott och studier. Våra Idrottscollegeelever har med åren haft fantastiska framgångar i sina sporter.

Unikt med Lindeskolans Idrottscollege är att du kan kombinera din idrottsprofil med alla program på skolan. En stor del av träningen och teori bedrivs gemensamt för elever med olika idrotter.

Vi är Riksidrottsgymnasium (RIG) i judo och har nationellt godkända idrottsutbilningar (NIU) i handboll, volleyboll för flickor samt rytmisk gymnastik.Vi erbjuder också träningsmöjligheter i andra idrotter t.ex. dans, fotboll, ishockey och innebandy. Utbildningen drivs i nära samverkan med specialförbund och lokala föreningar.

Du måste söka och bli antagen på ett nationellt program på Lindeskolan, det gör du på vanligt sätt. Dessutom måste du ansöka på särskild blankett till Idrottscollege.

Genom vårt unika läge mitt i Lindesberg men nära naturen har vi unika möjligheter till träning och tävling. Inomhuslokalerna är bland Sveriges bästa. Lindesberg arena invigdes i augusti 2010. På skolområdet finns två elevhem, ett invigt i januari 2011 samt ett som blev inflyttningsklart i augusti 2014. Där kan du som kommer från andra delar av Sverige bo. Du som får beviljat att gå ett fjärde år på gymnasiet har chansen att genom ett unikt avtal med Dalarnas högskola börja studera på distans under din gymnasietid. Sist men inte minst har vi flera av Sveriges bästa instruktörer i sin idrott som ställer upp för dig.


Fotboll ikon

I ett nära samarbete med Stråssa gymnastikförening erbjuder vi dans.


Fotboll ikon

Vi erbjuder fotbollsprofilen för dig som vill satsa på fotboll.

Handboll ikon

Handbollsprofilen innebär en elitsatsning på sporten. Lindeskolan är certifierade av Svenska Handbollsförbundet.

Fotboll ikon

Innebandy är ett samarbete med WSK Lindesberg.

Ishockey ikon

Ishockeygymnasiet är ett samarbete med Guldsmedshyttans SK.

Judo ikon

Lindeskolan ansvarar för riksidrottsgymnasiet för judo. En plats hos oss innebär elitsatsning på sportenLindeskolan ansvarar för riksidrottsgymnasiet för judo.

RG ikon

I ett nära samarbete med Stråssa gymnastikförening erbjuder vi Rytmisk gymnastik.

Volleyboll ikon

I ett samarbete med Lindesbergs kommun och Lindesberg Volley erbjuder vi volleyboll för tjejer.

RG ikon

Alternativet Individuella idrotter vänder sig till dig som vill utvecklas inom en idrott som inte finns som egen inriktning.

Uppdaterad: 2018-09-10 

LSK logga

Kontakt idrottscollege

Rektor
Per Wernborg
0581-813 17, 070-695 13 17

Samordnare Idrottscollege
Mikael Martinsson
0581- 813 05, 070-310 92 43

Ämnesansvarig lärare
Micael Nelson
0581-813 05, 070-289 49 97