Pressmeddelande: Sveriges största klassrum!

Fredrik Lindmark är förstelärare på Lindeskolan, Lindesberg. Varje vecka hjälper han elever från Lindeskolan, Sverige och resten av världen att lösa ca 100 000 uppgifter i matematik, fysik och kemi.

Många elever som läser matematik, fysik och kemi hinner inte lösa alla sina uppgifter på lektionerna och det är ofta de svårare uppgifterna som de inte hinner med. När de sedan tar hem böckerna för att räkna är risken stor att de kör fast på någon uppgift. Eftersom många inte har någon som kan hjälpa de blir uppgifterna inte gjorda och nästa skoldag är det nya uppgifter som ska lösas.

För att hjälpa sina elever på Lindeskolan skapade Fredrik en Youtubekanal där han lägger ut videofilmer, förklarar och löser många av de uppgifter eleverna fått. Dessutom har han spelat in ett antal genomgångar där han går igenom moment i de olika kurserna.

I dagsläget har hans kanal 8000 st filmer. Detta gör att hans elever kan få hjälp av honom dygnet runt för att lösa de uppgifter som de kört fast på och se på olika genomgångar. Därigenom får de ökade förutsättningar att klara kursen och få ett bättre betyg. I dagsläget är det ca 10 000-16 000 filmer som visas per dygn och totalt har Fredriks lösningar och genomgångar visats 2,5 miljoner gånger. Varje vecka kontaktar ett flertal personer Fredrik och hans kanal för att tacka honom för all hjälp de fått.

Uppdaterad statistik

För tillfället känner vi inte till någon annan YouTube-sida som erbjuder samma upplägg och som genererar fler besökare per dygn än Fredriks sida.

Några av sidor har fler besökare totalt, men det beror på att Fredrik började senare.

Antal visningar:

Totalt 2 500 000 st.
Senaste året (365 dagar) 1 760 000 st.
Senaste månaden 355 636 st.
Senaste veckan 94 337 st. (ökningen av besöksantalet ligger just nu på 5% per vecka)
Senaste 48h 34 000 st.

www.youtube.com/FredrikLindmarklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fredrik lindmark nås för eventuella intervjuer eller reportage via mail eller telefon:

fredrik.lindmark@lindesberg.se

Arbetsnummer: 0581-813 60