IT-stöd

Fritt Internet

Som elev på Lindeskolan har du möjlighet att under skoltid få fri tillgång till Internet via vårt trådlösa nätverk. Du kontaktar våra IT-tekniker i D-huset för att få nyckel.

Google Apps for Education

Lindeskolan är registrerade användare för Google Apps for Education. Detta innebär ett förenklats sätt för elever, lärare och personal att kunna samarbeta och dela information med varandra. Genom Google Apps for Education får du tillgång till bland annat:

• G-mailkonto med adressen användarnamn@lindeskolan.se. Om du har ett eget privat G-mailkonto kan du synka det med skolans G-mailkonto.
  • Google Dokument. Skapa online-dokument för ordbehandling, kalkyler och presentationer mm. Du kan enkelt dela dokumenten med vem du vill.
  • Google Sites. Bygg egna webbplatser och dela dem med andra.
  • Google Kalender. Gör en egen kalender och håll reda på din tillvaro med. Du kan även dela kalendern med en eller flera. Ett bra tips är att göra en klasskalender där man håller reda på skolarbetet. Kalendern kan även visas i en smartphone eller länkas in på en webbsida.

Vill du eller hela klassen få tillgång till Google Apps for Education pratar du med din mentor eller tar kontakt med Inger Ohlsson i D-huset.

GroupWise WebAccess

Samtliga lärare och elever på Lindeskolan har ett e-postkonto i GroupWise som är Lindesbergs kommuns e-postsystem. När du är inloggad i skolans nätverk har du alltid åtkomst till din e-posten. Om du inte är inloggad kan du ändå nå din e-post via WebAccess. Handledning för att sätta lösenord i GropuWisePDF.

Tips på gratis programvara

Programsvit som motsvarar Microsoft Office.

Antivirusprogram som skyddar mot virus, spionprogram och annan skadlig programvara.

Avancerad bildbehandling. Nästan som PhotoShop.

Mediaspelare med stöd för många olika ljud- och videoformat.

Mediaspelare för att lyssna på musik, se på video och titta på bilder mm.

Ordna och redigera foton.

Skapa och redigera egna filmer.

Verktyg för att skapa blogginlägg. Instruktionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Brännarprogram som kan bränna ISO-filer (skivav-bildningsfiler). Har du minst Windows 7 kan du bränna filer direkt i Utforskaren. Instruktionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: 2016-04-18