Translate site

Lindeskolans kulturpris

Lindeskolans kulturpris instiftades 2014 för att uppmuntra alla kreativa och fantastiska elever på skolan.
Det finns fyra kategorier att tävla i: ord, bild, ljud och rörelse.
En vinnare i varje kategori utses som vinner 1000 kr. Tävlingsperioden sker under vårterminen och priserna delas ut i samband med skolavslutningen.


Instruktioner för att delta i tävlingen:


Kategorier:

ORD - du som älskar att uttrycka dig i skrift genom att skriva en novell, en dikt, ett kåseri, ett drama eller kanske en blogg.

BILD - ett foto, ett måleri eller en installation.

LJUD - här gör du en podcast, sjunger en låt, spelar musik eller dj:ar.

RÖRELSE - allt som rör sig, dans, film, idrott mm.

Ditt bidrag lämnas in i det format som är lämpligast:

* på papper
* som skiva
* som bild
* som länk
* som ljudfil

Glöm inte att uppge namn, klass och kontaktuppgifter!

Bidraget lämnas på biblioteket senast onsdag 16maj 2018 kl 16.00.

JURY

Annika Parbring, (sammankallande)
Kajsa Forsberg
Övrig jury meddelas senare

EXPERTIS
Inom kategorierna kommer expertis att höras inför bedömningen.

Juryn förbehåller sig rätten att vid eventuella tveksamheter bestämma lämplig kategori. Priserna delas ut i samband med skolavslutningen i juni.

VÄLKOMMEN med DITT bidrag!


VINNARE AV LINDESKOLANS KULTURPRIS 2017

 

ORD

Kärlek, sorg, lycka, tragedi samlas ibland i ett endas ögonblick – det är då som om allt i hela det korta eller långa livet verkar ske på samma gång, och det som är kvar med den, de som är kvar är evighetslånga, livslånga efterdyningar. Detta är svårt att skildra med bibehållen balans men vi har sett känslorna, balansen och medvetandet om livets skörhet i berättelsen Änglabarn. och belönar i klassen ORD dess författare

EMMA KARLSSON, VO16

RÖRELSE

Humor, modet att använda små medel, skärpa i tanke och uttryck, en viss svärta: detta tillsammans med både analog och digital kunskap kan, i de rätta händerna skapa något överraskande och gripande. I klassen RÖRELSE belönar vi en elev som i tre animationer visat stora färdigheter i allt detta:

ELIN THYBECK, ES15

BILD

Att teckna en människa. Det kräver blick, sinne för proportioner, för hur en människas kropp egentligen ser ut och öga för den lilla detaljen – en hårtofs som sticker upp, hur huvudet lutas, hur handen håller i ett föremål. I det skickligt tecknade porträttet av en fotograferande man fann vi en konstnär mede dessa egenskaper. Eleven vi vill belöna i klassen BILD är:

KAYATON SOMJIT, IMA

LJUD

Varje område i världen, var kultur, vart uttryck för människans musikaliska strävan har sitt, sina instrument. Instrumentets egenskaper, klang, konstruktion kräver skicklighet av musikanten för att det ska låta och förmedla det som finns inombords hos den som spelar, hos den som lyssnar. Vi vill därför belöna en musiker som förmedlar allt detta:

oud-spelaren WESSAM AHJEVE, IMB

CROSSOVER

Ibland behöver man använda sig av många olika uttryck samtidigt, och skapandet måste ske på flera parallella plan. Det är mycket som måste fungera tillsammans, och är det dessutom två som samarbetar blir kraven också större. I klassen CROSSOVER vill vi belöna ett verk och dess upphovspersoner som visat prov på fantasi, lekfull humor och på att de inte glömt sina barnasinnen, där allt mänskligt kan speglas i till exempel en krabbas res. För allt detta vill vi belöna skaparna av bilderboken Melsas äventyr:

MOA SÖDERLÖF, ES14 och ELSA ARRESTAD, ES14

Uppdaterad: 2018-04-10 

Sidansvarig: Staffan Hörnberg 0581-813 45